gewichtsbeheersing

Alles start bij jezelf, het is jouw beslissing, jouw mindset en jouw brandend verlangen! Daarom hechten we er belang aan dat je een gezonde keuze maakt! Onderbouwt naar jouw persoonlijke doelen, op zowel korte termijn als op lange termijn! Gezondheid is niet geklonken op één dag! Dit vraagt heel veel toewijding en liefde naar jezelf! Het komt er op neer dat je elke dag voor jezelf zorgdraagt door middel van gezonde en voedzame VOEDing. Mensen zeggen me soms, we mogen toch nog leven? Het is precies dat als we mensen aansporen de weg van het midden te kiezen dat ze precies niks meer mogen… Terwijl het net andersom is, de transformatie is niet wat we niet meer mogen of kunnen maar net de opportuniteit om te groeien in jezelf door jezelf de beste levensstijl aan te leren.

Vaak zien we in praktijk dat de intrinsieke motivatie na een tijdje verdwijnt. Intrinsieke motivatie is de drijfveer om iets te doen. Door die intrinsieke motivatie om te zetten in iets meetbaars kun je daar meer plezier uithalen. Als iemand intrinsiek gemotiveerd is om bijv. te gaan sporten om gewicht te verliezen, zal hij dat met volle overgave doen. Je kunt jezelf weer intrinsiek motiveren door te bedenken wat je motivatie was om ermee te beginnen. Wat wilde je ermee bereiken? Heb je dat al bereikt? Het kan helpen om dat éne grote doel op te splitsen in kleinere doelstellingen. Zo blijft het voor jezelf motiverend om steeds die kleinere doelen te behalen.

Wij vinden mentale coaching rond gewichtsbeheersing minstens even belangrijk als het afvallen zelf.
Daarom zetten wij in op motivatieverhoging, assertiviteitstraining, frustratiereductie en meer.

Suikerverslaving is net zo erg als verslaving aan alcohol, nicotine, drugs enz…
Suiker is (erg) schadelijk voor de gezondheid en het maakt afvallen bijzonder lastig. Bovendien zorgt het voor overgewicht, overtollig buikvet, diabetes en andere chronische ziekten!

Net zoals andere verslavingen is er bij suikerverslaving sprake van een fysieke en een mentale afhankelijkheid.

Wist je dat we bij Mind2sculpt ook hierrond handvatten kunnen aanbieden?
Nathalie heeft ervaring in het coachen van mensen met een verslaving.

Aarzel niet om contact te nemen, en kijk wat we voor u kunnen betekenen!

 

Psychology psychotherapy mental healing concept. Flat design. Isolated on color background
Growthmindset